Α.Σ. ΓΟΡΤΥΣ

Αγ. Δέκα Ηρακλείου Κρήτης

logo3Όταν το 1988 μια ομάδα λυκειόπαιδων τότε, προσπάθησαν να γράψουν κάτι σαν ύμνο για της νεοσύστατη  ομάδα της ΓΟΡΤΥΝΑΣ, δεν φαντάζονταν ότι 25 και πλέον χρόνια μετά,  μια πανέξυπνη μικρή αθλητριούλα η 8χρονη Αφροδίτη Κουκουράκη, θα γινόταν η δημιουργός του επίσημου ύμνου της ΓΟΡΤΥΝΑΣ.

Όλα ξεκίνησαν κάπου στο 1988 όταν ο Τυλλιανάκης Μανώλης (νυν υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων της ομάδας μας) και  ο Κουκουράκης Μιχάλης (ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην Κω), με οδηγό το πάθος τους και την αγάπη τους για την μόλις 3 ετών τότε ομάδα της ΓΟΡΤΥΝΑΣ, «ψαχνόντουσαν» να φτιάξουν ένα ύμνο που θ’ ακούγεται κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Αυτό που προέκυψε ήταν κάποιοι στίχοι που πρωτακούστηκαν σ’ ένα πρωινό αγώνα της ΓΟΡΤΥΝΑΣ της περιόδου 1988-89, στο στάδιο των Μοιρών. Την ας πούμε ηχητική κάλυψη ανέλαβε ο Βαγγέλης Σαβουιδάκης (αδελφός του νυν προέδρου της ομάδας μας), ο οποίος έφτιαξε αυτοσχέδιες κόρνες που λειτουργούσαν με μπαταρίες αυτοκινήτου, προκειμένου να συνοδέψουν τον ύμνο της ομάδας. (Αυτά ήταν τα εργαλεία της όμορφης παιδικής μας ηλικίας τότε. Μια σελίδα χαρτί, δυο κόρνες ποδηλάτου, μια μπαταρία αυτοκίνητου. Χωρίς iphone, χωρίς internet, χωρίς facebook. Απλά, αγνά, αυτοσχέδια και συνάμα πανέμορφα).

Κάποιοι από τους στίχους που θυμάται ο Τυλλιανάκης Μανώλης ήταν:

 

… σήμερα Κυριακή κατέβηκε η ΓΟΡΤΥΣ η φανταστική

ήταν ο Μπιγαζώτης, ο Σπίθας ο τρανός,

ο Μανώλης ο Μπαδάρας κι ο Κυρλάκης ο μικρός

Σουτάρει ο Κανάκης και σπάει η δοκός κι

απ την κερκίδα ακούγεται «μάνα μου τι κεραυνός»

 

Τα προσωνύμια Μπιγαζώτης, Σπίθας, Μανώλης Μπαδάρας, Κυρλάκης μικρός και Κανάκης αναφερόταν σε μερικούς από τους τότε ποδοσφαιριστές της ομάδας και συγκεκριμένα στους Μανώλη Σπυριδάκη, Γιώργο Βρυσανάκη, Μανώλη Πηρουνάκη, Αλέκο Κυρλάκη και Κανάκη Φρυσούλη.

 

koukourakiΤα χρόνια πέρασαν οι στίχοι του υποτιθέμενου ύμνου ξεχάστηκαν και 27 χρόνια μετά η 8χρονη Αφροδίτη Κουκουράκη γίνεται η στιχουργός του επίσημου ύμνου της ομάδας μας.

Η ιστορία της Αφροδίτης είναι καταπληκτική και δείχνει σε μικρούς και μεγάλους ότι η αγάπη και η ενασχόληση με τον αθλητισμό, είναι ένα μοναδικό δώρο που αναδεικνύει ταλέντα που μπορεί ο καθένας μας να κρύβει βαθιά μέσα του.

Η Αφροδίτη που είναι μια εξαιρετική μαθήτρια, από το 2014 και σε ηλικία 7 ετών, άρχισε να παίζει μπάλα στις ακαδημίες της ομάδας της ΓΟΡΤΥΝΑΣ. Από την πρώτη στιγμή έδειξε το ταλέντο της πάνω στο άθλημα. Τίποτε βέβαια δεν είναι τυχαίο, μια που ο πατέρας της Αφροδίτης ο Γιώργος Κουκουράκης (νυν υπεύθυνος ακαδημιών της ομάδας μας) κι ο οποίος έχει διατελέσει παλαιότερα πρόεδρος στη ΓΟΡΤΥΝΑ, «μπόλιασε» από νωρίς στο παιδί του την αγάπη για τον αθλητισμό. Μια αγάπη που η μικρή Αφροδίτη την πήρε και την καλλιέργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, φτάνοντας να γίνει μια εξαιρετική αθλήτρια αλλά και συνάμα, όπως αποδεικνύεται, μια εξίσου πολύ καλή στιχουργός.

Όσο περνούσε ο καιρός,  η Αφροδίτη γινόταν  καλύτερη αθλήτρια κι όλο μεγάλωνε η αγάπη της για την ΓΟΡΤΥΝΑ. Κάθε Κυριακή μαζί με τον πατέρα της, παρακολουθούσε τα παιχνίδια της ομάδας, ενώ παράλληλα διάβαζε σε διάφορα αθλητικά siteσχόλια για την ομάδα της. Ακριβώς αυτά τα σχόλια, ενέπνευσαν τη μικρή Αφροδίτη και στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού γεννιέται η ιδέα του ύμνου της ΓΟΡΤΥΝΑΣ. Ξεκινάει να γράφει τους στίχους και με τη βοήθεια του πατέρα της Γιώργου, βρίσκει και ερμηνευτή για τον ύμνο, στο πρόσωπο του ταλαντούχου τραγουδοποιού Γιάννη Παξιμαδάκη.

Έτσι οι στίχοι της Αφροδίτης γίνονται ο επίσημος ύμνος της ΓΟΡΤΥΝΑΣ και η ίδια μπορεί να νιώθει υπερήφανη, ότι είναι ίσως η μικρότερη δημιουργός ύμνου ποδοσφαιρικής ομάδας.

 

Οι στίχοι του ύμνου:

Γόρτυς ολέ, Γόρτυς ολέ Γόρτυς ολέ ολέ ολέ

Γόρτυς ολέ, Γόρτυς ολέ Γόρτυς ολέ ολέ ολέ

 

Ήρθαμε πάλι να τραγουδήσουμε το μεγαλείο σου Γόρτυς ολέ

παίξε την μπάλα σου να τους νικήσουμε να μην σηκώσουν κεφάλι ποτέ

Γόρτυς ολέ, Γόρτυς ολέ Γόρτυς ολέ ολέ ολέ

Γόρτυς ολέ, Γόρτυς ολέ Γόρτυς ολέ ολέ ολέ

 

Παίξε την μπάλα να τους ζαλίσουμε ελάτε όλοι της ΓΟΡΤΥΣ παιδιά

παίξτε με τρέλα να τους νικήσουμε να προχωρήσουμε κι άλλο μπροστά

Γόρτυς ολέ, Γόρτυς ολέ Γόρτυς ολέ ολέ ολέ

Γόρτυς ολέ, Γόρτυς ολέ Γόρτυς ολέ ολέ ολέ

 

Κι όταν την κούπα ξανά θα πάρουμε και την σηκώσουμε πάλι ψηλά

όλοι εκείνοι που σε σνομπάρανε θα γονατίσουν μπροστά σου ξανά

Γόρτυς ολέ, Γόρτυς ολέ Γόρτυς ολέ ολέ ολέ

Γόρτυς ολέ, Γόρτυς ολέ Γόρτυς ολέ ολέ ολέ

 

Ακούστε τον ύμνο

 

academy2Η ιστορία της μικρής Αφροδίτης αποδεικνύει για άλλη μια φορά σε όλους μας, τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Δείχνει όμως και κάτι άλλο, ότι όταν αγαπάς κάτι με πάθος, τότε βγάζεις από μέσα σου πράγματα που ούτε ο ίδιος πίστευες ότι υπάρχουν. Κι Αφροδίτη αγαπάει με την ατόφια παιδική της αγνότητα και πάθος, την ομάδα της φυσικά, αλλά κυρίως αγαπάει τον αθλητισμό.

Η μικρή Αφροδίτη δείχνει στους συνομήλικους της, αλλά και κυρίως σε μας τους μεγαλύτερους, ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά μας σήμερα. Γιατί μπορεί τα σύγχρονα παιδιά να ασχολούνται όλο και περισσότερο με την τεχνολογία και τα παιχνίδια τους να περιστρέφονται γύρω από αυτήν, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει αυτά τα παιδιά να γίνουν υπηρέτες και πολύ περισσότερο υπόδουλοι και υποχείρια αυτής ακριβώς της τεχνολογίας. Ο δρόμος του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας, είναι ο δρόμος της ζωής, της χαράς και της συναναστροφής με το διπλανό μας. Είναι ακριβώς αυτός ο δρόμος που κάνει τους σημερινούς αθλητές, καλύτερους ανθρώπους του αύριο.

Και πάλι μπράβο στη μικρή Αφροδίτη. Της ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να συνεχίσει να αγαπάει με πάθος ότι κάνει στη ζωή της. Είναι σίγουρο ότι θα πετύχει, γιατί απλά έχει βρει τη συνταγή.
banners1

Επικοινωνία

Α.Σ. Γόρτυς

Αγ. Δέκα, Ηρακλείου Κρήτης

Τ.Κ. 70012

Τηλ.

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook icon3

Visitors Counter

223782
TodayToday11
YesterdayYesterday297
This_WeekThis_Week2231
This_MonthThis_Month3034
All_DaysAll_Days223782