Α.Σ. ΓΟΡΤΥΣ

Αγ. Δέκα Ηρακλείου Κρήτης

tsagarakis5-κ. Τσαγκαράκη, ποια ήταν η σχέση σας με το χώρο του ποδοσφαίρου τα παιδικά και εφηβικά σας  χρόνια;
Τα παιδικά μου χρόνια όπως και όλα τα παιδιά της ηλικίας μου, τα πέρασα παίζοντας ποδόσφαιρο, μέρα-νύχτα στις αλάνες των Πατελών.
Σας έφηβος πέρασα από τον ερασιτέχνη Ο.Φ.Η. , όμως δεν μπόρεσα να συνεχίσω το ποδόσφαιρο στη χώρα που επέλεξα να σπουδάσω (Ρουμανία), λόγω της μη δυνατότητας συμμετοχής ποδοσφαιριστών εκτός Ανατολικής Ευρώπης στα πρωταθλήματα της.

 

-Πως ξεκινήσατε να ασχολείστε  με την προπονητική;
Μετά το πέρας της στρατιωτικής μου θητείας, επέλεξα ν' ασχοληθώ άμεσα με την προπονητική, μια που δεν υπήρχε η δυνατότητα της επιστροφής μου στα γήπεδα ως ποδοσφαιριστής, λόγω της μεγάλης μου απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους.
Η προπονητική ήταν κάτι που μου άρεσε και το αντιμετώπισα και ως πρόκληση για μένα. Στην αρχή της καριέρας μου, χωρίς μάλιστα ποδοσφαιρικό όνομα,  ήταν πάρα πολύ δύσκολο να μ' εμπιστευτούν οι ομάδες. Όμως σιγά - σιγά, με σκληρή και επίπονη δουλειά, κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη του χώρου.

 

-Ποιος είναι ο ρόλος ενός προπονητή σε μια ομάδα;
Σε μια ομάδα ιδιαίτερα σε ερασιτεχνικό επίπεδο ο προπονητής πρέπει να κάνει εκτός από την προπόνηση και άλλα πράγματα (οργάνωση, προγραμματισμό κλπ.), αλλά κυρίως να αποτελεί τον άνθρωπο που θα πείσει ερασιτέχνες νέους ανθρώπους να προσπαθούν με ανιδιοτέλεια. Πράγμα τις περισσότερες φορές εξαιρετικά δύσκολο όταν απευθύνεσαι σε ανθρώπους που το ποδόσφαιρο δεν είναι το επάγγελμα τους, αλλά  απλά το χόμπι τους.
Σε υψηλό επίπεδο, μπορεί οι απαιτήσεις να είναι πολύ περισσότερες, αλλά σ' αυτό το σημείο τα πράγματα είναι ευκολότερα διότι υπάρχει επαγγελματισμός  κι όλα λειτουργούν καλύτερα, επιτρέποντας έτσι στον προπονητή να επικεντρωθεί κατ εξοχήν στο προπονητικό κομμάτι.

 

tsagarakis1-Σε μια ομάδα ο προπονητής κάνει τους παίκτες ή οι παίκτες τον προπονητή;
Η σχέση είναι απόλυτα αμφίδρομη. Όπως ένα καλό αυτοκίνητο χρειάζεται τον κατάλληλο οδηγό, έτσι και σε μια ομάδα οι ποδοσφαιριστές παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Όμως για να κατακτήσουν τους στόχους  τους χρειάζονται την καθοδήγηση ενός καλού οδηγού  και το αντίστροφο.

 

Να περάσουμε τώρα στη φετινή σας συνεργασία με την Γόρτυνα.

-Έχετε δουλέψει σε πάρα πολλές ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ, φέτος αναλάβατε την ομάδα της ΓΟΡΤΥΝΑΣ, πως προέκυψε η συνεργασία με την Γόρτυνα και πως είναι τα πράγματα μέχρι τώρα στην ομάδα;
Το καλοκαίρι που η Γόρτυνα έψαχνε για προπονητή για τη νέα σεζόν, το όνομα μου έπεσε στο τραπέζι των συνομιλιών.  Οι άνθρωποι της διοίκησης μου έδειξαν με τον τρόπο τους ότι πράγματι με θέλουν στην ομάδα. Οι συζητήσεις κι από τις δύο πλευρές έγιναν από την πρώτη στιγμή σε καλό επίπεδο, υπήρχαν άλλωστε εκατέρωθεν θετικές πληροφορίες κι η συμφωνία δεν άργησε να έρθει.
Τα πράγματα στην ομάδα είναι πολύ  καλά. Υπάρχουν άνθρωποι με όρεξη που τρέχουν καθημερινά και προσπαθούν για το καλύτερο. Το κλίμα είναι καλό και υπάρχει αμοιβαία συνεννόηση  για οποιοδήποτε θέμα προκύψει. Περισσότερη και καλύτερη οργάνωση είναι πάντα ζητούμενη σ' ένα ερασιτεχνικό σωματείο γιατί αυτό βοηθάει το έργο όλων μας.

 

- Πως κύλησε η φετινή προετοιμασία της ομάδας;
Η προετοιμασία κύλησε με πολλά προβλήματα. Είπα και παραπάνω ότι πρόκειται για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που κάνουν το χόμπι τους. Τα παιδιά είχαν πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα η προετοιμασία να γίνεται με μικρό αριθμό ποδοσφαιριστών.  Τώρα με την απόκτηση κάποιων επιπλέον ποδοσφαιριστών και την επιστροφή των παλαιότερων από τις υποχρεώσεις τους τα πράγματα βελτιώνονται συνεχώς.

 

-Πως βλέπετε το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και ποιοι είναι οι στόχοι της φέτος;
Σύμφωνα με το μπάτζετ της ομάδας και τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, το υλικό είναι αρκετά καλό. Χρειαζόμαστε όμως ακόμα αρκετή δουλειά όλοι μαζί, προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και φυσικά υπομονή, πράγμα που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει.
Στόχος μας είναι να δίνουμε σε κάθε αγωνιστική το 100% των δυνατοτήτων μας, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κάνουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα.

 

tsagarakis2-Την Κυριακή ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ με την ομάδα  να κερδίζει τη Φαιστό στο πρώτο μεσσαρίτικο ντέρμπι της χρονιάς. Δύο λόγια για τον αγώνα.
Οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις και έχουν δυσκολίες. Εμείς ευτυχώς καταφέραμε πάρα τις δυσκολίες, να κερδίσουμε το ματς. Δίκαια θεωρώ, μια που και καλύτεροι ήμασταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είχαμε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες. Όπως συνηθίζω πάντως να λέω, ένα οποιοδήποτε ματς ή ένα ντέρμπι το κερδίζει όποιος αποδείξει στο γήπεδο ότι το θέλει περισσότερο. Αυτό κάναμε την Κυριακή κι αυτό πρέπει να κάνουμε κάθε Κυριακή.

 

-Είστε ένας έμπειρος τεχνικός, ποια είναι η άποψή σας για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ.

Το φετινό πρωτάθλημα θεωρώ ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. 5-6 ομάδες αποτελούν το γκρουπ των ισχυρών και θα παλέψουν για την άνοδο στη Γ' εθνική.  Άλλες τόσες θεωρώ ότι δεν θα εμπλακούν σε περιπέτειες υποβιβασμού, αλλά δεν νομίζω ότι είναι και ικανές να διεκδικήσουν και την άνοδο. Τέλος οι υπόλοιπες θα παλέψουν σκληρά για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

 

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες του Κώστα Τσαγκαράκης πάνω στην προπονητική;
Πάρα την αγάπη μου για την προπονητική και τον αθλητισμό, πάντα μέχρι τώρα στη ζωή μου έβαζα πάνω απ όλα την οικογένεια μου κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Άρα το  να φύγω από το Ηράκλειο είναι αδύνατο, παρά το ότι στο παρελθόν είχα προτάσεις από συναδέλφους και ανθρώπους του ποδοσφαίρου στην Αθήνα, όμως τις απέρριψα, διότι ήταν ακόμα πιο δύσκολο τότε μια που στην οικογένεια υπήρχαν μικρά παιδιά.
Παραμένω λοιπόν στην πόλη μου, προσπαθώντας πάντα να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μου σε οποία ομάδα μ' επιλέξει να συνεργαστούμε. Αυτό έμαθα να κάνω, αυτό κάνω και σήμερα στη Γόρτυνα, αυτό θα κάνω όπου κι αν βρεθώ στο μέλλον.

 tsagarakis3

Τέλος μια ευχή για το εφετινό πρωτάθλημα.

Εύχομαι πρώτα και πάνω απ' όλα να έχουμε όλοι την υγειά μας. Να γίνει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με όμορφο ποδόσφαιρο, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς έκτροπα, πάντα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι. Εξάλλου όλοι όσοι ασχολούμαστε με το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το κάνουμε για την αγάπη μας στη μπάλα και στον τόπο μας. Τέλος να καλέσω τους φιλάθλους να έρχονται κάθε Κυριακή στα γήπεδα, να εμψυχώνουν την ομάδα τους, στα πλαίσια πάντα του φίλαθλου πνεύματος και να χειροκροτούν τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές, αλλά και να συνεισφέρουν όπως μπορούν στη διατήρηση του επιπέδου των ομάδων τους.  Το ποδόσφαιρο και δει το ερασιτεχνικό, είναι υγεία, ζωή και χαρά κι ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.


-Σας ευχαριστούμε. Καλή ποδοσφαιρική χρονιά, καλή συνέχεια στο έργο σας.
-Κι εγώ σας ευχαριστώ.

Sanouidakis1

κ. Σαβουϊδάκη, πριν λίγες μέρες εκλεχτήκατε για 5η φορά πρόεδρος στη ΓΟΡΤΥΝΑ. Πως αισθάνεστε τόσο χρόνια στο τιμόνι ενός ιστορικού σωματείου;

Καταρχάς να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν και με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια στη θέση του προέδρου.

Είναι χαρά να ασχολείται κανείς με ένα αθλητικό σωματείο που για περισσότερο από 30 χρόνια, είναι μια κυψέλη άθλησης, ζωής και χαράς για εκατοντάδες νέα παιδιά που έχουν περάσει από τη ΓΟΡΤΥΝΑ όλα αυτά τα χρόνια. Ταυτόχρονα είναι και μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σ' αυτά τα νέα παιδιά, να παλεύεις να διατηρήσεις όλη αυτή την αθλητική κυψέλη σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο.

Να θυμίσω βέβαια ότι στο τιμόνι της ΓΟΡΤΥΝΑΣ δεν είμαι μόνος, υπήρχε και υπάρχει πίσω ένα άξιο Δ.Σ. που πάντα με στηρίζει. Φέτος μάλιστα συμπροεδρεύω με τον κ. Βαγγέλη Γαρεφαλάκη έναν άνθρωπο που εδώ και χρόνια, έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει πάρα πολλά στη ΓΟΡΤΥΝΑ και τον ευχαριστώ γι αυτό.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι της ΓΟΡΤΥΝΑΣ τη νέα χρονιά;

Βασικός μας στόχος κάθε χρονιά είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε να έχουμε πάνω απ' όλα ένα υγιές πρωτάθλημα. Τον ίδιο στόχο βάζουμε κι εφέτος. Επιπλέον, η εύκολη παραμονή της ομάδας μας στην Α1 κατηγορία, νομίζω είναι ένας ρεαλιστικός στόχος που μπορούμε με ομαδική δουλειά και προσπάθεια, να τον πετύχουμε.

 

ΠοSanouidakis Garefalakisυ βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς;

Πρώτο μέλημα μας ήταν ο προπονητής και όπως είναι ήδη γνωστό, η ομάδα θα συνεχίσει να έχει στο "τιμόνι" της τον κ. Στέλιο Ανωγιαννάκη, έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και που πέρυσι συνέβαλε αποφασιστικά στην παραμονή της στην Α1.

Επόμενη προτεραιότητα μας είναι οι συζητήσεις με το δυναμικό που είχε η ομάδα πέρυσι. Οι συζητήσεις είναι σε πολύ καλό δρόμο και όπως ήδη έχετε ενημερωθεί οι περισσότεροι εκ των ποδοσφαιριστών, έχουν ήδη ανανεώσει τη συνεργασία τους μαζί μας. Φυσικά κοιτάμε και νέους παίκτες. Οποιαδήποτε ενδιαφέρουσα περίπτωση προκύψει, θα την αξιολογήσουμε ανάλογα.

 

Πριν λίγες μέρες έγινε η Γ.Σ. της Ε.Π.Σ.Η. Τι ειπώθηκε στη Γ.Σ. και πώς βλέπεται τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων φέτος;

Στη Γ.Σ. της Ε.Π.Σ.Η. έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της χρονιάς που πέρασε και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς. Σχετικά με την διεξαγωγή των φετινών πρωταθλημάτων η Ε.Π.Σ.Η επιμένει στη διατήρηση δύο ομίλων στη Α κατηγορία, ενώ αντίθετα είναι κάποια σωματεία που επιθυμούν έναν όμιλο. Το θέμα είναι ανοικτό. Το παρακολουθούμε και μετέχουμε στις συζητήσεις που γίνονται και οι όποιες οριστικές αποφάσεις θα παρθούν σ το προσεχές διάστημα.

 

gortys3Είδαμε πολλά νέα πρόσωπα στο νέο Δ.Σ. της ΓΟΡΤΥΝΑΣ φέτος. Έκτος από τα καθαρά αγωνιστικά τι άλλο να περιμένουμε από το νέο Δ.Σ.;

Φέτος είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε πολλά νέα πρόσωπα στο Δ.Σ. της ΓΟΡΤΥΝΑΣ. Με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί είδα ότι έχουν όρεξη και μεράκι να βοηθήσουν. Όσο για το τι άλλο να περιμένετε; Ε, μην τα πούμε κι όλα από τώρα.

 

Η ΓΟΡΤΥΣ απέκτησε εδώ και λίγε μέρες ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, πως κρίνετε το όλο εγχείρημα;

Σας είπα ότι οι άνθρωποι που μπήκαν στο νέο Δ.Σ. έχουν όρεξη για δουλεία και στα πλαίσια αυτά προέκυψε και η ιστοσελίδα της ομάδας. Μέσα από την ιστοσελίδα, τα τεκταινόμενα της ομάδας δεν θα μένουν στο στενό χώρο του χωριού μας ή της Μεσσαράς, αλλά θα γίνονται γνωστά στους απανταχού φίλους της ομάδας μας. Είναι μια πολύ καλή προσπάθεια και καλώ τους φίλους της ομάδας να την στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις.

 

Τέλος μια ευχή για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Υγεία πάνω απ' όλα για όλους μας και να έχουμε ένα υγιές πρωτάθλημα χωρίς τραυματισμούς.
banners1

Επικοινωνία

Α.Σ. Γόρτυς

Αγ. Δέκα, Ηρακλείου Κρήτης

Τ.Κ. 70012

Τηλ.

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook icon3

Visitors Counter

223785
TodayToday14
YesterdayYesterday297
This_WeekThis_Week2234
This_MonthThis_Month3037
All_DaysAll_Days223785